Galvena bilde

RelStat 2024 konferences atskats

No 25. līdz 28. septembrim TSI organizēja 24. starptautisko konferenci “Reliability and Statistics in Transportation and Communication – RelStat”. Šī gada konferences tēma bija “Cilvēka ilgtspējība un noturība digitālajā laikmetā: Tehnoloģiju inovācijas un viedo algoritmu izmantošana”.

Starptautiskā konference bija daļa no Erasmus+ starptautiskās nedēļas, kas apvienoja vadošos pētniekus, profesorus, nozares ekspertus, pedagogus un viesus no dažādām nozarēm. Pasākums piedāvāja virkni prezentāciju un semināru, veicinot sadarbību un zināšanu apmaiņu. Dalībnieki, no 21 valstīm, gan tiešsaistē, gan klātienē, pievērsās tādām tēmām kā mākslīgais intelekts un datu zinātne, mašīnmācīšanās, transporta sistēmas un ilgtspējība, loģistikas tīkli un mūsdienu tehnoloģijas, aviācija, jūrniecība, digitālā ekonomika un izglītība. Tāpat konferences ietvaros dalībniekiem bija organizētas ekskursijas un iespēja apskatīt Vecrīgu un izzināt tās vēsturi, kā arī iepazīt Latvijas dabas skaistumu, dodoties ekskursijā uz vienu no skaistākajām pilsētām – Siguldu.

Konferencē uzstājās izcili galvenie runātāji, kas prezentēja aizraujošas tēmas – profesors Andres Monzons (Spānija) ar tēmu “Role of Real-Time Information for Sustainable Transport Choices”, profesore Kristīna Pronello (Itālija) par tēmu “Policies to Meet the Needs of Workers Following the Digitalisation and Automation of Transport” profesors Guido Džentile (Itālija) ar tēmu “Algorithms in Traffic Assignment and Fixed Point Problems”, un profesore Eftihia Nathanaila (Grieķija) par tēmu “Big Data: The Emerging Asset for Sustainable Transportation Planning and Mobility Management”. 

Kā goda viesis konferences laikā uzstājās Ross McKeand, Nordic Aviation Capital vecākais viceprezident. Viņa sesijā ar nosaukumu “Pareizie komponenti veiksmīgam lidaparātam”, R. McKeand dalījās ar vērtīgiem ieskatiem, kas gūti viņa plašajā profesionālajā pieredzē aviācijas nozarē. Viņa prezentācija dalībniekiem sniedza dziļāku izpratni par pašreizējām gaisa transporta tirgus tendencēm un faktoriem, kas nosaka komerciālo lidaparātu vērtību, kā arī iespējamos tehnoloģiskos attīstības virzienus. Pēc kā TSI profesors un Datu analīzes un mākslīgā Intelekta pētniecības klastera vadītājs Dmitrijs Pavliks uzstājās ar lekciju par tēmu “Atbildīgs mākslīgais intelekts zinātnes jomā TSI”, pētot MI lomu mūsdienu pētniecībā un tā pielietojumu.

Papildus semināriem un prezentācijiem, konferences ietvaros tika atzīmēts nozīmīgs notikums – TSI 25 gadu jubilejas svinības. Par godu šim nozīmīgajam sasniegumam tika rīkotas svinīgas svinības, kuru laikā atskatījāmies uz TSI sasniegumiem un ieguldījumu izglītībā un pētniecībā. Svētku vakars apvienoja tīklošanas iespējas, gardas uzkodas un aizraujošas svinības.

Konference apvienoja akadēmiskās diskusijas ar kultūras izzināšanu un svētku svinībām, padarot to par neaizmirstamu pieredzi visiem dalībniekiem!

Vairāk bildes no konferences pieejamas ŠEIT.

Aktīvas līdz 30.11.2024.

contact us

raksti mums