Kazahstan

TSI sveic goda viesus no Kazahstānas

2023. gada 16. novembrī TSI apmeklēja Kazahstānas Civilās aviācijas akadēmijas (CAA) delegācija. Delegāciju vadīja akadēmijas Direktoru padomes priekšsēdētājs – CAA rektors, ekonomikas zinātņu kandidāts Bekens Seidakhmetovs.

Lietišķo zinātņu augstskolai TSI ir vairāk nekā 10 gadus ilga sadarbība ar akadēmiju, un tās galvenā uzmanība ir vērsta uz aviācijas speciālistu sagatavošanu. Vizītes laikā starp TSI un CAA tika pārrunātas tālākās sadarbības iespējas, aptverot vairākas kopīgu interešu jomas – akadēmisko un profesionālo izglītību, zinātni, personāla apmācību un mobilitāti.

Kā uzsvēra rektors, TSI Valdes loceklis Ph.D.sc.pol. Juris Kanels: “Transporta un sakaru institūts ļoti augstu vērtē ilgstošo sadarbību un pat draudzību ar Kazahstānas Civilās aviācijas akadēmiju. Piemēram, mūsu aviācijas profesionālās apmācības centram APAC ir pat sava sertificēta klase CAA telpās apmācību un eksāmenu organizēšanai. Tagad, kad Kazahstānas Republikas valdība ir uzņēmusi kursu augstākās izglītības kvalitātes pilnveidošanai valstī atbilstoši Rietumu standartiem, šī situācija paver mums vēl plašākas sadarbības iespējas nākotnē”.

contact us

raksti mums